Alle artikler

Få køberrådgivning af en boligadvokat

Som køber af en ny bolig, uanset om det er et første gangskøb eller om du tidligere har købt kan du med fordel hyre en advokat og få køberrådgivning i alle købets faser. En boligadvokat er en jurist der har specialiseret sig i at råde og vejlede køber eller sælger i forbindelse med en bolighandel.

Det gælder lige fra når du går i banken og skal forhandle betingelser med banken, til du har købt din nye bolig og skal have skødet tinglyst.

Tag din advokat med i banken

Mange lider af den vrangsforstilling at din bankrådgiver er din bedste ven og han til en hvertid vil råde og vejlede dig, ud fra hvad der er bedst for dig. Det vil han selvfølgelig også, men han er ansat til først og fremmest at skaffe banken de bedste betingelser og den bedste handel. Ved at tage din advokat med, som er ansat til at skaffe dig de bedste betingelser sikre du dig at du får de bedst mulige betingelser. Selv ganske små ændringer til din fordel, kan blive til mange penge over en 30 årig periode.

Selve boligkøbet

Det er en erfaren forhandler du har taget med i banken og du kan med fordel også tage ham med, når der skal kigges på bolig og forhandles med sælger og ejendomsmægleren.

Din boligadvokat ved hvilke ting der skal spørges om når der kigges på bolig, han er ekspert i at læse de forskellige dokumenter igennem som sikre dig at du ikke gør en dårlig handel. Husk at ejendomsmægleren er ansat af sælger og imens han ikke siger noget direkte usandt, vil han til en hver tid fremhæve det gode ved boligen og undlade med mindre spurgt om de mindre gode.

Det gælder også hvis der er lokalplaner på vej fra kommunen. Planer som gør at du måske vil være mindre interesseret i at købe boligen. Et eksempel kunne være at der er planlagt en motorvej der vil løbe langs jeres have. Om der er lokalplaner kan din boligadvokat nemt undersøge.

Når du har fundet den rigtige bolig og skal forhandle pris, kan du igen trygt overlade det til din advokat. Vælger du selv at forhandle, så husk at få sat et forbehold ind i købsaftalen at den først er gyldig, når den er gennemgået og godkendt af din advokat. Når den er godkendt skal den tinglyset. Det er tinglysningen der er dit bevis på at boligen er din.